Haenen Brengt Vreugde (laatste voorstellingen)

eigenzinnig en vrolijk

Een optimistische voorstelling waarin we niet alleen Paul Haenen zelf beter leren kennen, maar ook kunnen genieten van zijn vaak scherpe kijk op actuele gebeurtenissen. Een avond vol humor, ernst en inzicht. Met toch ook wat ruimte voor Margreet Dolman, dominee Gremdaat en zelfs Bert. De mooie kanten van het leven vieren en niet bij de pakken neerzitten. Altijd weer lichtpuntjes zien, ook als het even tegenzit; dat is de instelling van Paul Haenen, in welke hoedanigheid ook.

In november 2019 ging deze voorstelling in premiere, Mooie recensies maar Corona gooide tijdens de tournee veel roet in het eten en daarom zijn we in het najaar van 2022 pas aan de laatste voorstellingen toe.

Het is moeilijk om Haenen in een vakje te stoppen. Is het cabaret? Niet echt want zijn uitgangspunt is het verhaal en niet de humor. Is het journalistiek theater? Ook eigenlijk niet want hoewel hij via de kranten de actualiteit behandelt en soms vragen aan het publiek stelt is het te fantasievol om het journalistiek theater te noemen. Is het elke avond hetzelfde? Nee, hij vindt het leuk om het elke avond net weer iets anders te doen.

Kortom: je moet hem gewoon zien en ondergaan. Feit is wel dat de meeste mensen vrolijker de zaal uitgaan dan ze er in zijn gegaan.

Laatste voorstellingen in oktober en november 2022