Inschrijven nieuwsbrief
Ontvang voortaan de gratis Betty Asfalt Nieuwsbrief per e-mail: nieuws, shows, video's, speciale acties en kortingen, en meer.

E-mail:
Inschrijven

In het gastenboek
Weleerwaarde zeergeleerde heer Dominee. Gremdaat, Vrijdagavond in Breda een geweldige avond gehad (door Jos en Sita van Overveld de Wit)
Bekijk meer

In onze winkel
MargreetDVD 10
8,00 euro + 2,-- euro verzendkostenFijn persoon!Wat zul je blij zijn met deze nieuwe MargreetDVD, de tiende alweer! Met prachtige ontmoetingen, oprechte intresse, humor en levensinzicht. Zoals je
Winkel verderMijn winkelmandje
Biografie
Geplaatst op 1/10/2009 door de redactie.

Dominee Eppe Gremdaat is misschien wel de bekendste en prettigste dominee van Nederland. Talloze mensen vinden troost en frisse inzichten door de onconventionele manier waarop ds. Gremdaat tegen het leven aankijkt. Zonder het ooit te hebben over het geloof of belerend te zijn reikt hij eenieder onverwachte manieren aan om kleine en grote problemen het hoofd te bieden, en geeft hij nieuwe motivatie om dagelijks positiever, gelukkiger en dynamischer in het leven te staan.


Dominee Gremdaat was vaste gast in het radioprogramma Margreet Dolman op Zondag voor STAD/Radio Amsterdam. Vanaf de eerste uitzending maakten zijn beschouwingen over bijzondere ontmoetingen diepe indruk op de talloze luisteraars van de populaire zender. Hij wees de weg naar een evenwichtig en vreugdevol leven. Hij zorgde voor verdieping in een maatschappij die toen al naar vervlakking neigde.
Dominee Gremdaat verscheen begin jaren '80 voor het eerst op de televisie in het programma Drie Vrouwen, tussen Diewertje Blok, Ati Dijmeester en Marjolein Uitzinger. Er bleek behoefte aan een onconfessionele dominee die het nooit over het geloof had maar wel over verdieping en inzicht.

Doorbraak

In de jaren die volgden verscheen Gremdaat in verschillende andere tv programma 's, o.a. in TV3, een programma dat gepresenteerd werd door Carl Huybregts en waar ook Ischa Meijer aan meedeed.


Zijn grote doorbraak kwam toen hij elke week in het programma Haenen voor de Nacht zijn beschouwingen hield. Men prees Gremdaat om zijn betrokkenheid, zuiverheid en vrijgevochtendheid. Als geen ander kon en kan hij zich in zijn medemens verplaatsen. Niemand is minder en niemand is meer.


Betty Asfalt Complex, Nieuwezijds Voorburgwal 282, 1012RT Amsterdam, Kassa (reserveringen): 020 - 6264695, Betty Asfalt Produkties: 020 - 6204748, kantoor@bettyasfalt.nl